Не на пръсканията

Мнения: 172
Регистриран: Преди 6 месеца
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес

Мнение #171 Преди 1 седмица

Това не е цялата действителност, има и още. Че пчеларите са дървени философи, които десет години ми обясняват и продължават да ми обясняват, как измиранията били заради грешки на пчеларя - мда. Дървени, ама от кухо дърво направени, щото и на протести се вдигат я за субсидии, я за програмки, я за некой друг левиц на ръка, обаче за натравянията дума не обелват - то пчелар, щото не кара трактор, ами гледа пчели, инак същия акъл, като на арендатора, дето му трови пчелите. Пресен пример от клипа - производител на био мед ...... от рапица. Е извинявай братле, ти наистина ли смяташ, че си по закона? (къде писан, къде неписан)

Така че действителността включва и факта, че пчеларите са същите тарикати, като земеделците.
ИПМ
Мнения: 13027
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
Пчелар от: 5 години

Мнение #172 Преди 1 седмица

Гленам по БНТ почнаха да реват зърнарите.Слаби реколти,неможели да жънат... :D :D Ако не е сушата ще е дъждът да искат пари. :D :D
Мнения: 1223
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Опитен пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #173 Преди 1 седмица

kando написа:Това не е цялата действителност, има и още. ... Пресен пример от клипа - производител на био мед ...... от рапица. Е извинявай братле, ти наистина ли смяташ, че си по закона? (къде писан, къде неписан)
...Така че действителността включва и факта, че пчеларите са същите тарикати, като земеделците.

Колегата събира и прашец. :clap: Какво ли има в него?! :o
Пчелите носят и мрат.А донесеното !? :think:
Ако погледнем от тази гледна точка ще сринем цялото пчеларство в България.Защото при отравяне на пчелите , ще трябва да се унищожава и продукта мед, прашец.Може дори питите да се окажат безвъзвратно пропити с химикали.И после при следващо отравяне с друг препарат лабораториите откриват отрова, която я няма в тоя момент на полето и правят удобното заключение "пчеларят сам си е отровил пчелите"."Царят е гол!"Всички знаят.Всички си траят. :shhh:
Мнения: 172
Регистриран: Преди 6 месеца
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес

Мнение #174 Преди 1 седмица

зуница написа: Какво ли има в него?! :o

Каквото има и в хляба, и в плодовете, и в зеленчуците, че дори и в месото. Тези химически третирания отиват навсякъде и в крайна сметка всички ние ги ядем - че дори и в питейната вода отива, има вече няколко случая в България официални и документирани .... естествено без открити виновници. Най- вероятно ние няма да сме живи все още да го видим, но след години ще има големи проблеми следствие на тези безобразия.

После разбира се, що в лабораториите из Европа намирали еди какво си в нашия мед - то, че от пчеларите, добре от пчеларите е, ама за да не е от нас, всите трябва да си преместим кошерите нейде връх Ботев или Мусала.
Мнения: 1223
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Опитен пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #175 Преди 1 седмица

kando написа:.... естествено без открити виновници. Най-вероятно ние няма да сме живи все още да го видим, но след години ще има големи проблеми следствие на тези безобразия.
"Овде е велика корупция!" "Корупцията е смазката за държавната машина при демокрацията."
kando написа: ... всите трябва да си преместим кошерите нейде връх Ботев или Мусала.

Преди години ми изпразниха кошерите, когато "Горското" се бореше с някаква гад по дъба и бука.Дори и не разбрах пребориха ли се.Сега треперя да не почнат да се борят с корояда по иглолистните.Сещам се кого ще преборят.Та спасение и в гората няма.Дори хайдутите и партизаните са избягали от нея! ;)
ИПМ
Мнения: 13027
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
Пчелар от: 5 години

Мнение #176 Преди 4 часа

Сутринта по БНТ дадоха точно това което бях пророкувал преди време.Зърнарите ревнаха преди жътвата. :D :D Мен и колегите питатли ни какво тегло теглим заради тях.Как не спомехаха колко субсидии вземат на година.На нас само по 5-6лв на кошер и то ако отидем на погребение. :D :D :D Абе някой да е чувал нещо за 12те Арбанашки Апостоли скоро? :D :D Май и те ни излъгаха уж за нашето благо щяха да работят,а работят по пчелините си и усвояват еуро средства като за световно. :D :D :D :D

Назад към НовиниРазглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 гости