Работа с Лангстрот-Рут

Профилна снимка
rumenggr
Мнения: 816
Регистриран: Преди 1 година
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби
Пчелар от: общ. Драгоман

Мнение #51 Преди 4 месеца

Иван Мънков написа:100_2405.JPG
В ляво, магазин под плодника ЛР10 и 4 магазина над плодника.Майката работи в корпуса и магазина под него.Това за мене е оптимално съотношение плодник медник.Повече е по Иван Рачев и малко по малкия Софроний.
P.S.Няма ХР!!!
Изображение

Екстра! Явно имаш хубава и постоянна паша, за да държат майката в първи корпус без хр. Ванка, снасяла ли е в магазинчето под първи корпус?
Профилна снимка
Иван Мънков
Най-готиният пчелар
Мнения: 1108
Регистриран: Преди 1 година
Пчелар от: Априлци

Мнение #52 Преди 4 месеца

rumenggr написа:Екстра! Явно имаш хубава и постоянна паша, за да държат майката в първи корпус без хр. Ванка, снасяла ли е в магазинчето под първи корпус?

Румка, реално пашата от началото на април не е прекъсвала.От овошки в акация, ливада, мана, къпина, а липата явно ще задържи седмица.Две ротаций съм направил корпус- магазин и акацията я натисна в плодниковата част.В момента в магазина под плодника е пило и прашец. В корпуса площите на Лангстрот-Рут рамката са заети повече от пило.Имам 10р. Лангстрот-Рут на два корпуса за плодник и пчели за пет отводки но меда до момента е на половина от хибрида.Логиката е, че след ротацийте докато запълнят горния корпус една паша вече си е отишла, т.е мед=пчели и за магазините няма никой. В момента тези семейства са супер готови за липата и ако не се прецакат нещата вероятно ще компенсират.
Профилна снимка
jdrumev
Хрометофоб
Мнения: 6984
Регистриран: Преди 1 година
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
Пчелар от: 5 години

Мнение #53 Преди 4 месеца

Иван Мънков написа:Румка, реално пашата от началото на април не е прекъсвала.От овошки в акация, ливада, мана, къпина, а липата явно ще задържи седмица.Две ротаций съм направил корпус- магазин и акацията я натисна в плодниковата част.В момента в магазина под плодника е пило и прашец. В корпуса площите на Лангстрот-Рут рамката са заети повече от пило.Имам 10р. Лангстрот-Рут на два корпуса за плодник и пчели за пет отводки но меда до момента е на половина от хибрида.Логиката е, че след ротацийте докато запълнят горния корпус една паша вече си е отишла, т.е мед=пчели и за магазините няма никой. В момента тези семейства са супер готови за липата и ако не се прецакат нещата вероятно ще компенсират.

Знаех си че си по слабичак. :D Аз паша не отървам :D
Профилна снимка
mihailov94
Мнения: 1
Регистриран: Преди 6 дни
Стаж: Опитен пчелар
Пчелите за мен са: Бизнес

Мнение #54 Преди 6 дни

Здравейте,
този пост е само за да мога да съм пълноправен член на форума... :thumbup:

Назад към Лангстрот-РутКой е на линия

Разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост