Нещо от военен сандък

Пчелар със специални заслуги
Мнения: 613
Регистриран: Преди 3 години

Мнение #101 Преди 1 година

Иван.Иванов написа:Може ли да споделиш малко повече мнение ?

Един от пчеларите които познавам процедира по следния начин - на 1 семейство слага още 2 плодника отгоре и това е , майката хем има къде да снася ако се качи горе, хем има рамки за мед. Това е след акацията и не дели нищо, понеже почти винаги се застъпват пашите и чак края на юли вади всичко каквото има горе.

Иване, това как ще работиш , ще го разбереш сам, но ти трябва време. Всичко е много относително , зависи от пашите, от това ти колко време имаш и колко често посещаваш пчелина и ..... Ако го посещаваш по - рядко - по - голям плодник (противороево ). При мен по-големият плодник ми дава по - малко мед . Имам приятел, който работи само с Дадан-Блат корпуси. Много колеги му се чудят, но той си е доволен. Основната му паша е слънчоглед. За монофлорен мед е най - добре ниска рамка. Има една много добра мисъл на доктора от Павликени - ''Всеки трябва да измине своя пчеларски път '' .
Успех!
ИПМ
Мнения: 22366
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
Пчелар от: 5 години

Мнение #102 Преди 1 година

Аз съм също доволен от корпуса Дадан-Блат.Проблема е,че трябва да се мине през Павликени докато се нагодиш. ;) :lol:
Пчелар Мераклия
Мнения: 3778
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
Пчелар от: Благоевград

Мнение #103 Преди 1 година

jdrumev написа:Аз съм също доволен от корпуса Дадан-Блат.Проблема е,че трябва да се мине през Павликени докато се нагодиш. ;) :lol:

Е тука Борката ти издаде кодировката
При все, че да ядеш мед това е много хубаво нещо, има един миг, точно преди да започнеш да ядеш, който е по- хубав.- Мечо Пух
Мнения: 738
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #104 Преди 1 седмица

Дайте идея как да направя дъно за събиране на прашец от военните сандъци ? Нещо бързо лесно и практично или топ модел, но доста време за изработка.

Назад към КошериРазглеждащи този форум: , и 5 гости