dvd111 написа:Гоше, точно такъв вид досега съм нямал. Ползвал съм (освен тройки Дадан-Блат) с четири 1/2 маг. пити, които са идеални, когато няма откъде да вземеш повечко пчели (от такава съм имал и тяхна си, спасителна и беше добра) та си рекох, че нужните пчели пак ще са толкова, но пък наесен ще е по-лесно ако са на готови маг. пити, вместо да ги сглобявам с пчелите по тях... 
Да разбирам , че правиш тия неща за майки, предполагам, че не продаваш майки а си сменяш твоите.
Може ли разбира се ако не те затруднява нещо по така за развъдната ти работа.
В замяна ще ти кажа как се дига ,,качеството ,,/повечето хора разбират количеството снесено пило за качество/ макар, че може да се умува по тоя въпрос. Да кажем със средно 20% / 19%пило и 21%продуктивност по НИИ/спрямо контролите без генетика и без сложни галимации мога да ти кажа и как може да им дигнеш телесното тегло на майките с разните му там тръбички средно 5% пак без генетика.
Разбира се това съм го прочел част съм пробвал но нямам набито око та не мога да кажа от личен опит но най-новите експерименти на Л. Шагун (Научно-исследовательский институт пчеловодства) говори за увеличаване отглеждането на пило през пролетта с 36%, а събирането на мед - с 28%.