Как да повишим продажбите и цената на меда

Профилна снимка
Галин Христов
Мнения: 27
Регистриран: Преди 1 година
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
Пчелар от: Плевен

Мнение #191 Преди 11 месеца

tarty, в коя тема мога да прочета за твоята система?
Профилна снимка
tarty
Проф.
Мнения: 2672
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #192 Преди 11 месеца

solaris60 написа:Янчо, сега да поясня. Пчелите ми ги изтрови държавичката с дерматита. Много пъти съм го писал и в обратното никой не може да ме убеди. За природата писах, че и оттам понякога стават обрати. Дядо Господ да не го месим, че и той се хвана за главата като ни гледа щуротиите. Аз съумях да се справя с проблема си напълно, за сега. Да видим зимата какво ще ни надроби.
Иначе майките ти дадоха потомство и сакарките се увеличават. Ако както казах преминат зимата успешно ще им опитам и меда.

Аз не виждам разлика в нещастието( не търся виновни, дори да има такива), просто приемам, че това е поредния урок в пчеларския(и не само)ми път и трябва да науча нещо ново. Незнам как, но някак си все от нещастието извличам някаква облага. Надявам се мойте майки наистина да се докажат при теб, не са нищо специално, просто от купа с кетки, който подарих.
Профилна снимка
solaris60
Мнения: 1056
Регистриран: Преди 2 години

Мнение #193 Преди 11 месеца

tarty написа: Надявам се мойте майки наистина да се докажат при теб, не са нищо специално, просто от купа с кетки, който подарих.

Нали знаеш мнението ми за майките? Всички в началото са равни, а коя ще е елитна, то тя сама ще покаже.
Профилна снимка
Бат Ицо
Мнения: 1216
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #194 Преди 11 месеца

tarty написа:Бат Ицо, Слънчо, знаете защото съм писъм многократно, че 2013 ми загинаха 50% от семействата(от 246 бр останаха 120 бр), чудех се какво да правя празните кошери пълни с мед, но както казвам всичко в живота ти се спуска от горе(шефа), но то е да научиш нещо, а не да се жалваш. Благодарение на голямата смъртност аз разработих друга система по която да работя и чрез която достигам невероятни резултати в добива на мед, а оцелелите пчелни семейства са :dance: . Не се страхувайте от смъртноста, а го приемете като нещо положително. "Шефа" ви прави добро чрез тази смъртност, защото това което оцелява е със невероятни качества.

Ще видим благодаря за позитивното мнение. Но аз не см на US. Стандарт че да мога да си позволя всяка година да купувам отводки на 100%. те да мрът на втората и аз поради таз причина да ги затривам умишлено преди това и да купувам нови щото ми плащтат двойно за опрашване. На теб ти желая успех. Ти си един от търсещите и адаптивните Не се жалвам миналото не се връща макар това да струва скъпо. опонирам на колеги които се изказват не подготвени и ентусиязирани. Както казах днес 8 рамки Дадан-Блат с пило утре тишина на пчелина през Май практика. Пчелите се отглеждат при определени условия където и да ги наврем трабва да спазваме някой условия. Те в едни системи са по трудни за обсужване в други по лесни същевременно развитието е различно, но за мен е важно да са здрави. Виждал съм как наглед малко семейство през Февруари стартира и обратно как голямо мре. И друго.. едно е да си сам в гората друго е да сме гъз до гъз. Все пак ти трябва да представиш твоят метод на работа по подходящ начин за да хване ред . ;)
Профилна снимка
tarty
Проф.
Мнения: 2672
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #195 Преди 11 месеца

Галин Хр. написа:tarty, в коя тема мога да прочета за твоята система?

В темата фарар, която съм направил, но ти копирам това което съм писал преди година

По молба на колега ще напиша как работя със Фарар, но пак да поясня,гледах няколко броя две години, затова не казвам, че разбирам, а и много зависи от района.
Зимувам ги на 3-4 магазина. В началото на март отдаде ли време вдигам на най-горния магазин някоя рамка да видя дали целия магазин е в мед или майката снася в него(да се има на впредвид, че от средата до края на декември им слагам питки и постоянно имат суха захар). Ако има мед, значи майката снася в по долния магазин(по това време имам средно 5-6 рамки с пило)затова подредбата е правя така- 1-магазин е празен, 2-магазин е с меда,3-магазин-пилото,4-магазин празен, майката се качва в последствие в него да снася. Третия магазин с пилото го завъртам на 180° при разместванията. Ако времето се задържи топло започвам да им сипвам и сироп на седмицата веднъж или ако съм видял при разместването, че имат повечко мед си ги оставям на питките. Края на март(не забравяйте, че всичко зависи от времето) подреждането го правя така- 1 магазин- свалям магазина с меда най долу(има все още мед по рамките),2 магазин-майката,3- празния,4- магазина със запечатано пило. Края на април майката по принцип е в най- горния 4 магазин, тогава разместването така- 1- майката с прясно пило,2- празния, 3- пилото пред изключване, 4- запечатано пило. Аз храня до средата на май месец, защото имам само поддържаща паша през това време и в зависимост от силата на семействата, ако се наложи свалям майката най долу и слагам празен магазин над нея. Щях да забравя, началото на април правя отводки от най силните кошери. Началото на Юни започва основната паша и тогава слагам Ханеманова Решетка и над нея магазин, като видя че започват да напръскват рамките с мед, слагам веднага друг отгоре и така до началото на Юли, тогава може да съм стигнал 3-5 магазина, започвам да вадя меда. Това съм го изпробвал само на пласмасовите кошери, който имат вход само отдолу. Ако някой има въпроси да пише :D

А кошерите можеш да видиш тук:
https://www.youtube.com/channel/UCPQrd8 ... subscriber
Профилна снимка
boris
Пчелар със специални заслуги
Мнения: 485
Регистриран: Преди 2 години

Мнение #196 Преди 11 месеца

Как да повишим продажбите и цената на меда - IMG-2f61afca166163137cf8c5458306a21e-V.jpg

Квартален магазин в Одрин.
Профилна снимка
Бат Тянко
Мнения: 4207
Регистриран: Преди 2 години
Пчелар от: Бургас, Черноморец, Айтос

Мнение #197 Преди 11 месеца

Да му се радваме сега, щото като ги приемат в Европата, майка му жална!
Не е важно колко даваш. Обаче има значение колко вземаш.
Профилна снимка
Боян Палов
Мнения: 394
Регистриран: Преди 1 година
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #198 Преди 11 месеца

Оргазъм Димитров написа:Да му се радваме сега, щото като ги приемат в Европата, майка му жална!

Ти цъфнали налъми виждал ли си? :confusion-confused:
"И я моем и тате мое, ама она козата си сака пръч!"
Профилна снимка
niko
Мнения: 83
Регистриран: Преди 2 години

Мнение #199 Преди 11 месеца

Оргазъм Димитров написа:Да му се радваме сега, щото като ги приемат в Европата, майка му жална!


А, налъмите цъфтят на куково лято... :whistle:
Профилна снимка
tarty
Проф.
Мнения: 2672
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #200 Преди 11 месеца

Назад към МедКой е на линия

Разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости