Изображение

Как да повишим продажбите и цената на меда

Профилна снимка
Галин Христов
Мнения: 27
Регистриран на: Преди 3 месеца
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
Пчелар от: Плевен

Мнение #191 от Галин Христов » Преди 2 месеца

tarty, в коя тема мога да прочета за твоята система?
Профилна снимка
tarty
Мнения: 1960
Регистриран на: Преди 1 година
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
Пчелар от: Бургас

Мнение #192 от tarty » Преди 2 месеца

solaris60 написа:Янчо, сега да поясня. Пчелите ми ги изтрови държавичката с дерматита. Много пъти съм го писал и в обратното никой не може да ме убеди. За природата писах, че и оттам понякога стават обрати. Дядо Господ да не го месим, че и той се хвана за главата като ни гледа щуротиите. Аз съумях да се справя с проблема си напълно, за сега. Да видим зимата какво ще ни надроби.
Иначе майките ти дадоха потомство и сакарките се увеличават. Ако както казах преминат зимата успешно ще им опитам и меда.

Аз не виждам разлика в нещастието( не търся виновни, дори да има такива), просто приемам, че това е поредния урок в пчеларския(и не само)ми път и трябва да науча нещо ново. Незнам как, но някак си все от нещастието извличам някаква облага. Надявам се мойте майки наистина да се докажат при теб, не са нищо специално, просто от купа с кетки, който подарих.
solaris60
Мнения: 457
Регистриран на: Преди 1 година

Мнение #193 от solaris60 » Преди 2 месеца

tarty написа: Надявам се мойте майки наистина да се докажат при теб, не са нищо специално, просто от купа с кетки, който подарих.

Нали знаеш мнението ми за майките? Всички в началото са равни, а коя ще е елитна, то тя сама ще покаже.
Профилна снимка
Бат Ицо
Мнения: 1149
Регистриран на: Преди 1 година
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #194 от Бат Ицо » Преди 2 месеца

tarty написа:Бат Ицо, Слънчо, знаете защото съм писъм многократно, че 2013 ми загинаха 50% от семействата(от 246 бр останаха 120 бр), чудех се какво да правя празните кошери пълни с мед, но както казвам всичко в живота ти се спуска от горе(шефа), но то е да научиш нещо, а не да се жалваш. Благодарение на голямата смъртност аз разработих друга система по която да работя и чрез която достигам невероятни резултати в добива на мед, а оцелелите пчелни семейства са :dance: . Не се страхувайте от смъртноста, а го приемете като нещо положително. "Шефа" ви прави добро чрез тази смъртност, защото това което оцелява е със невероятни качества.

Ще видим благодаря за позитивното мнение. Но аз не см на US. Стандарт че да мога да си позволя всяка година да купувам отводки на 100%. те да мрът на втората и аз поради таз причина да ги затривам умишлено преди това и да купувам нови щото ми плащтат двойно за опрашване. На теб ти желая успех. Ти си един от търсещите и адаптивните Не се жалвам миналото не се връща макар това да струва скъпо. опонирам на колеги които се изказват не подготвени и ентусиязирани. Както казах днес 8 рамки Дадан-Блат с пило утре тишина на пчелина през Май практика. Пчелите се отглеждат при определени условия където и да ги наврем трабва да спазваме някой условия. Те в едни системи са по трудни за обсужване в други по лесни същевременно развитието е различно, но за мен е важно да са здрави. Виждал съм как наглед малко семейство през Февруари стартира и обратно как голямо мре. И друго.. едно е да си сам в гората друго е да сме гъз до гъз. Все пак ти трябва да представиш твоят метод на работа по подходящ начин за да хване ред . ;)
Човек, който веднъж се победи в труден момент, това е завинаги!
Профилна снимка
tarty
Мнения: 1960
Регистриран на: Преди 1 година
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
Пчелар от: Бургас

Мнение #195 от tarty » Преди 2 месеца

Галин Хр. написа:tarty, в коя тема мога да прочета за твоята система?

В темата фарар, която съм направил, но ти копирам това което съм писал преди година

По молба на колега ще напиша как работя със Фарар, но пак да поясня,гледах няколко броя две години, затова не казвам, че разбирам, а и много зависи от района.
Зимувам ги на 3-4 магазина. В началото на март отдаде ли време вдигам на най-горния магазин някоя рамка да видя дали целия магазин е в мед или майката снася в него(да се има на впредвид, че от средата до края на декември им слагам питки и постоянно имат суха захар). Ако има мед, значи майката снася в по долния магазин(по това време имам средно 5-6 рамки с пило)затова подредбата е правя така- 1-магазин е празен, 2-магазин е с меда,3-магазин-пилото,4-магазин празен, майката се качва в последствие в него да снася. Третия магазин с пилото го завъртам на 180° при разместванията. Ако времето се задържи топло започвам да им сипвам и сироп на седмицата веднъж или ако съм видял при разместването, че имат повечко мед си ги оставям на питките. Края на март(не забравяйте, че всичко зависи от времето) подреждането го правя така- 1 магазин- свалям магазина с меда най долу(има все още мед по рамките),2 магазин-майката,3- празния,4- магазина със запечатано пило. Края на април майката по принцип е в най- горния 4 магазин, тогава разместването така- 1- майката с прясно пило,2- празния, 3- пилото пред изключване, 4- запечатано пило. Аз храня до средата на май месец, защото имам само поддържаща паша през това време и в зависимост от силата на семействата, ако се наложи свалям майката най долу и слагам празен магазин над нея. Щях да забравя, началото на април правя отводки от най силните кошери. Началото на Юни започва основната паша и тогава слагам Ханеманова Решетка и над нея магазин, като видя че започват да напръскват рамките с мед, слагам веднага друг отгоре и така до началото на Юли, тогава може да съм стигнал 3-5 магазина, започвам да вадя меда. Това съм го изпробвал само на пласмасовите кошери, който имат вход само отдолу. Ако някой има въпроси да пише :D

А кошерите можеш да видиш тук:
https://www.youtube.com/channel/UCPQrd8 ... subscriber
Профилна снимка
boris
Пчелар със специални заслуги
Мнения: 425
Регистриран на: Преди 1 година

Мнение #196 от boris » Преди 2 месеца

Как да повишим продажбите и цената на меда - IMG-2f61afca166163137cf8c5458306a21e-V.jpg

Квартален магазин в Одрин.
Профилна снимка
Бат Тянко
Мнения: 3371
Регистриран на: Преди 1 година
Пчелар от: Бургас, Черноморец, Айтос

Мнение #197 от Бат Тянко » Преди 2 месеца

Да му се радваме сега, щото като ги приемат в Европата, майка му жална!
ВРЕМЕТО, КОЕТО ИМАМЕ, Е ПАРИ, КОИТО НЯМАМЕ.
ЖЕНАТА ЗА МЪЖА Е КАТО КЛАДЕНЧЕ. ОТКЪДЕТО И ДА ЗАСТАНЕШ, ВСЕ ЩЕ УТОЛИШ ЖАЖДАТА СИ.
ЧОВЕК Е ДЪЛГО ИЗРЕЧЕНИЕ, НАПИСАНО С ЛЮБОВ И ВДЪХНОВЕНИЕ. НО ПЪЛНО С ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ.
Профилна снимка
Боян Палов
Мнения: 269
Регистриран на: Преди 10 месеца
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #198 от Боян Палов » Преди 2 месеца

Оргазъм Димитров написа:Да му се радваме сега, щото като ги приемат в Европата, майка му жална!

Ти цъфнали налъми виждал ли си? :confusion-confused:
Профилна снимка
niko
Мнения: 68
Регистриран на: Преди 1 година

Мнение #199 от niko » Преди 2 месеца

Оргазъм Димитров написа:Да му се радваме сега, щото като ги приемат в Европата, майка му жална!


А, налъмите цъфтят на куково лято... :whistle:
Профилна снимка
tarty
Мнения: 1960
Регистриран на: Преди 1 година
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
Пчелар от: Бургас

Мнение #200 от tarty » Преди 2 месеца

Назад къмКой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости