Извличане на мед от разпечатки

Мнения: 436
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
Пчелар от: Русе

Мнение #81 Преди 9 месеца

зуница написа:А с това някой работил ли е ? :?:
Регистрирайте се, за да видите линка


Точно с Регистрирайте се, за да видите линка вилица работя и съм много доволен. Разпечатките и медът по тях са много по-малко, отколкото при работа с нож. Скоростта на работа е дори по-висока. Нови пити не се отлепват от пластмасовите основи (с нож - трябва повече да се внимава). Имам 2 такива вилици и на ваната за разпечатване едновременно действат двама души. Поради тези причини, тази година не съм използвал електрическият нож.
Димитър Димитров
Пчелар със специални заслуги
Мнения: 613
Регистриран: Преди 3 години

Мнение #82 Преди 9 месеца

венци написа:Бая години съм си вадил хляба като токаджия и сме се виждали отблизо няколко пъти :scared-shocked: :confusion-seeingstars:
Имам двама колеги дет ги хакна високото, ама излезнаха катили, корави кът перничанин и са живи и здрави :lol:

Не знам колко от вас са изпадали в такава ситуация, но преди около 25 г. имах и аз такава среща с тоз де се не вижда, а само се усеща. За секунди ти минава целия живот като на филм. Жената , децата ....Имах късмет, че едни простаци, са сложили къс кабел на захранващия блок, та като съм ритал и блока паднал и се изключил от щепсела. Тези простаци бяха вързали фазата на местото на масата.
Мнения: 1124
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес

Мнение #83 Преди 9 месеца

На два пъти съм си лекувал простатата по този начин и не ща да си спомням! :mrgreen: :D
Мнения: 3854
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
Пчелар от: Североизток

Мнение #84 Преди 9 месеца

Хачи написа:На два пъти съм си лекувал простатата по този начин и не ща да си спомням! :mrgreen: :D

Тъй е, като не мислите като дядо Боян. :clap:
Нивга не се е оплаквал ни от простата, ни от срещи. Защо!? Ами 'щото системите му са слаботокови бре. :D меда е проводник, с каква проводимост - нинам, но явно не е малка.
Не че и аз не съм имал срещи с тока, ама явно са били ползотворни - фръкна отверката от ръката ми, но не успя да шчупи стъклото на прозореца :lol:
Мъдър е този, който знае не много, а нужното. Есхил
Мнения: 3400
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Опитен пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #85 Преди 9 месеца

distedi написа:Точно с такава вилица работя и съм много доволен. Разпечатките и медът по тях са много по-малко, отколкото при работа с нож. Скоростта на работа е дори по-висока. Нови пити не се отлепват от пластмасовите основи (с нож - трябва повече да се внимава). Имам 2 такива вилици и на ваната за разпечатване едновременно действат двама души. Поради тези причини, тази година не съм използвал електрическият нож.

Благодаря! Ти направо помогна на китайската икономика. :clap: Щом я видях и се навих. ;) Само малко ми трябваше за да поръчам. :lol:
Мнения: 436
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
Пчелар от: Русе

Мнение #86 Преди 9 месеца

зуница написа:Благодаря! Ти направо помогна на китайската икономика. :clap: Щом я видях и се навих. ;) Само малко ми трябваше за да поръчам. :lol:

Хубаво, че я има китайската икономика, за да може и ние да се възползваме от нещо... Примери имам много, но ето няколко, свързани с пчеларството: лъжичка за събиране на пчелно млечице в Китай струва 40 стотинки, а тук е 3 лева! Игла за пренасяне на ларви от Китай идва за 50 стотинки, а тук отново е 3 лева.
Димитър Димитров
Мнения: 3400
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Опитен пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #87 Преди 9 месеца

distedi написа:Хубаво, че я има китайската икономика, за да може и ние да се възползваме от нещо...

Китайските стоки имат едно не много хубаво качество. :naughty: Трябва винаги да си поръчаш по две.Вероятността едното да не става за нищо е голяма.Поръчах си две вилици. ;) Е, пак е по-евтино от това, което мога да си купя тук. :shifty:

Назад към ВосъкРазглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост