Майката

Мнения: 2466
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби
Пчелар от: Горна Оряховица
Контакт:

Мнение #1041 Преди 2 седмици

solaris60 написа:А възможно ли да е вече мортус и изобщо да не и обръщат внимание и да трупат восък отгоре? Защо мисля така? Няколко маточника, майката излязла, другите проядени, но един седи и никой не го пипа. Някои го грабват и хоп в отводка, но майка нанай, а други като мен го разкъсват и вътре какво - едно голямо нищо. Това към отговора ми отпред. ;)

Амиии не! Разчовърквам маточника на другия ден и изкача кат тапа. .. да уточня че това е само с маточници от пренасяне, не мой, аз не правя таквизи неща... :lol:
Заговори, за да те видя! - Сократ
Само когато комар ти кацне на топките, разбираш, че проблемите могат да бъдат решени и без агресия!
Мнения: 1494
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби
Пчелар от: общ. Драгоман

Мнение #1042 Преди 2 седмици

barkov1982 написа:Виждал съм, това имах предвид, че единия маточнок не беше подготвян за излизане и въпреки това майката излезе

При серийно производство, маточниците в клетки нямат допир с пчелите. Майките сами прегризват капачето и не се мотаят два дни. Май ни убягва някаква комуникация пчели - майки в маточници. За мен извода е, че не във всички ситуации, може да се разчита на 16 ден. И още нещо, не винаги побеждава по-голямата майка! Малкия свищак може да се окаже по-бърз. Това също проверих. Или, ако разчитаме те да си изберат майка, то избора им може и да не ни хареса. Най изгодно е предвидим резултат.

Назад към Пчелни майки и отводкиРазглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 гости