Сух прашец

Мнения: 600
Регистриран: Преди 1 година
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #281 Преди 2 седмици

Честно ви казвам, в изчисления ,експерименти не ме бива.Десет години продавах мед и прашец на пазара.Не съм броил,но 15-20 човек ползваха и коментираха ползата от прашеца.Някои срещу анемия,други срещу липсата на витамини(появяване на пъпки по клепачите.След 4-5 месечна употреба на прашец с някакви почивки,оплакванията им изчезнаха.Така,че малка ли е ползата или голяма,който го има да го използва!
Мнения: 5072
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби
Пчелар от: Северозапада

Мнение #282 Преди 2 седмици

rumenggr написа:Това е и моята позиция. На този етап се придържам към логично по-достоверното.

И то е ?
Мнения: 2664
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби
Пчелар от: Горна Оряховица
Контакт:

Мнение #283 Преди 2 седмици

Пчелите не се справят напълно с пресният прашец, а какво остава за бозайниците със сушеният:
/...да не си помислите, че само Рашаните говорят "глупости", даже напротив, има доста интересни материали изходящи от западните университети/
Регистрирайте се, за да видите линка
Заговори, за да те видя! - Сократ
Само когато комар ти кацне на топките, разбираш, че проблемите могат да бъдат решени и без агресия!
Мнения: 2664
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби
Пчелар от: Горна Оряховица
Контакт:

Мнение #284 Преди 2 седмици

И за да приключа наистина темата лично за мен, искам да Ви покажа какво трябваше да се види под микроскоп, ако водата или млякото бяха оказали влияние на полена:
Сух прашец - razpukvane.jpg

Дори и да не се разпука чак толкова, трябваше по външната кора да има гърбици където са апретурите, ако имаше някакво съществено влияние, а аз никъде не видях подобно нещо.
Това е пресен полен, който подложих на мухлясване. На почти всички поленови зърна се наблюдава гърбици или разпукване...
п.п. от мен "туто финито" по тая тема, кой кавито изводи иска да си вади! :thumbup:
Заговори, за да те видя! - Сократ
Само когато комар ти кацне на топките, разбираш, че проблемите могат да бъдат решени и без агресия!
Мнения: 1403
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #285 Преди 2 седмици

nikawr написа:И за да приключа наистина темата лично за мен, искам да Ви покажа какво трябваше да се види под микроскоп, ако водата или млякото бяха оказали влияние на полена:
razpukvane.jpg
Дори и да не се разпука чак толкова, трябваше по външната кора да има гърбици където са апретурите, ако имаше някакво съществено влияние, а аз никъде не видях подобно нещо.
Това е пресен полен, който подложих на мухлясване. На почти всички поленови зърна се наблюдава гърбици или разпукване...
п.п. от мен "туто финито" по тая тема, кой кавито изводи иска да си вади! :thumbup:
Изображение

Би било интересно да се види как изглежда пресен полен, замразен веднага във фризер и размразен примерно след седмица, без да е подлаган на сушене или мухлясване.
"И я моем и тате мое, ама она козата си сака пръч!"
Мнения: 241
Регистриран: Преди 3 години

Мнение #286 Преди 2 седмици

Боян Палов написа:Би било интересно да се види как изглежда пресен полен, замразен веднага във фризер и размразен примерно след седмица, без да е подлаган на сушене или мухлясване.

From biological point of view the most effective pollen forms are bee bread and fresh frozen pollen.
това, от тук: Регистрирайте се, за да видите линка
Мнения: 1403
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #287 Преди 2 седмици

svetlyo написа:From biological point of view the most effective pollen forms are bee bread and fresh frozen pollen.
това, от тук: Регистрирайте се, за да видите линка

Благодаря!
Същия автор има куп други интересни публикации, които могат да бъдат свалени и четени от тук:
Регистрирайте се, за да видите линка
"И я моем и тате мое, ама она козата си сака пръч!"
Мнения: 241
Регистриран: Преди 3 години

Мнение #288 Преди 2 седмици

Боян Палов написа:Благодаря!
Същия автор има куп други интересни публикации, които могат да бъдат свалени и четени от тук:
Регистрирайте се, за да видите линка

Стефане, ти ли си? :lol:
Мнения: 5072
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби
Пчелар от: Северозапада

Мнение #289 Преди 2 седмици

Боян Палов написа:Благодаря!
Същия автор има куп други интересни публикации, които могат да бъдат свалени и четени от тук:
Регистрирайте се, за да видите линка


Полен/Мистерия- и е така и не е така. Интерсна статия но е в разрез с други подобни.

Какво кара прашецът бързо да губи своите лечебни свойства?

Источник: Регистрирайте се, за да видите линка
Мнения: 241
Регистриран: Преди 3 години

Мнение #290 Преди 2 седмици

Георги 1974 написа:Полен/Мистерия- и е така и не е така. Интерсна статия но е в разрез с други подобни.

Какво кара прашецът бързо да губи своите лечебни свойства?

Источник: Регистрирайте се, за да видите линка

Какво? Не можах да видя :)
аха... К сожалению, предлагаемая покупателям пыльца чаще всего является бесполезным, хотя и дорогим балластным продуктом. Почему? Что заставляет пыльцу быстро терять свои целебные свойства?

Назад към Прашец



Разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост