Южен централен

Мнения: 4692
Регистриран: Преди 3 години

Мнение #1291 Преди 2 седмици

barkov1982 написа:На мен нищо не ми е виновно ,аз си ги фокусирам ;)
Баджанака има и хубави черти или поне една ;)

Значи си и слаб фокусник. Шегувам се, разбира се. :lol: Баджанак ти няма какво да го коментирам - коронавируса на форума. :lol:
Мнения: 626
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес

Мнение #1292 Преди 1 седмица

rumenggr написа:С какво смаляваш снимката? Фотото знам, че е добро.

Paint -> resize , най лесничко, иначе може и с едитора към снимките, като я отвориш натискаш “контрол + е” отваря се едитора и от десно в менюто има resize. После даваш десен бутон на мишката и пропъктис да провериш колко си я смалил защото смаляването е на пиксели не е на обем, ако не е достатъчно повтаряш операцията докато налучкаш и сейваш във малокалибрени формати .bmp или .jpg. Дано да съм ти бил полезен :)
Мнения: 2231
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби
Пчелар от: общ. Драгоман

Мнение #1293 Преди 1 седмица

Маринов написа:Paint -> resize , най лесничко, иначе може и с едитора към снимките, като я отвориш натискаш “контрол + е” отваря се едитора и от десно в менюто има resize. После даваш десен бутон на мишката и пропъктис да провериш колко си я смалил защото смаляването е на пиксели не е на обем, ако не е достатъчно повтаряш операцията докато налучкаш и сейваш във малокалибрени формати .bmp или .jpg. Дано да съм ти бил полезен :)

Благодаря! На някои си полезен със сигурност. В Андроид съм с приложение(избрал съм Photo Editor). Отварям снимката и я пращам на приложението или отварям приложението и дърпам снимката в него. Има много корекции. В редицата от корекции има опция "Crop"(изрязване). С нея може да се изреже част от снимката, като горе се вижда размера в пиксели. Има и опция ”Resize"(преоразмеряване). Чуквате на тази опция. Под снимката излиза курсор, който може да се мести с пръст в ляво и дясно. С него се променя размера на снимката, като над нея се вижда промяната в пиксели и МВ. За да можем да я качим във тема на форума, снимката трябва да е най-много 2.4МВ. За да я изпратим на лично - под 1.5МВ :shrug: Във всички случаи, горе в дясно има знак за запаметяване на коригираната снимка. Натискаме го и излиза прозорец, в който избираме, къде да се запази снимката. Удобно е да се избере ”Галерия”(примерно). Така ще я намерим при останалите ни снимки. Качването във форума мисля, че е описано.
Това са моите 5 стинки към колегите без опит.
Петъчен майстор пчелар
Мнения: 4866
Регистриран: Преди 3 години

Мнение #1294 Преди 1 седмица

В неделя имах възможност да поразходя кучетата :animals-dogrun: ..Впечатление ми направи наболата детелина.
По всичко личи,че ще се повтори( поне при мен) 2009-10г,когато полята бяха побелели от детелина :D
Мнения: 539
Регистриран: Преди 9 месеца
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #1295 Преди 1 седмица

Ангел Йосифов написа:В неделя имах възможност да поразходя кучетата :animals-dogrun: ..Впечатление ми направи наболата детелина.
По всичко личи,че ще се повтори( поне при мен) 2009-10г,когато полята бяха побелели от детелина :D

Детелина (или терфил, както и казваме) има много. Още преди седмица се наложи да окося част от двора, където беше по избуяла, че като я изпуснеш, косенето става доста изнервящо занимание... :thumbup: :lol:

Назад към Работа по пчелните семействаРазглеждащи този форум: , и 12 гости