Ракията

Мнения: 1216
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #1 Преди 3 години

Здравейте колеги,

тази година както е тръгнало ще бера акация вместо пчелите. Въпросът ми е някой правил ли е ракия от акация да сподели опит може и матриал! ;)
Мнения: 4728
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Майстор пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
Пчелар от: Бургас, Карагеоргиево

Мнение #2 Преди 3 години

Аз мога да ти помогна когато е готова. За дегустацията.
Не е важно колко даваш. Обаче има значение колко вземаш.
Мнения: 13
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби
Пчелар от: Ловеч

Мнение #3 Преди 3 години

Това което ми се върти като спомен е 1кг цвят, 1кг захар и 4л вода. Ще трябва предполагам и някакви дрожди за да стартира процеса. По този начин се правеше и бяло вино. Лично не съм правил, това съм чул.
р.р. за сливовата мога да помагам с практически опит
Мнения: 1216
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #4 Преди 3 години

Няма по добро от гроздовата !
Тръгна 65 градуса. :) по стар обичай всички комшии се изредиха да видят как върви. Една уважавана от мен традиция !
Мнения: 1216
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #5 Преди 3 години

Мнения: 7692
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
Пчелар от: Варна
Контакт:

Мнение #6 Преди 3 години

Бат Ицо написа:http://e-vestnik.bg/23702/5-osnovni-greshki-pri-domashnata-rakiya/

Има 2 големи грешки при варенето на ракия. Първата е да вариш без компания, втората е компанията да не донесе суджук.
Дето се пие много вино, друг им върши работата :drinkingbuddies:
Мнения: 1896
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби
Пчелар от: 1060м надморска

Мнение #7 Преди 2 години

венци написа:Не е нужно да правя ремонт, когато решиш може да дойдеш и през ревизионните отвори на тарелките може да погледнеш и ще видиш идеално чиста мед. Като се замислих (много се натъжих) и аз преди 35 години започнах да си варя ракия, а последните 12 от това си вадя хляба. И все пак в твой интерес е да помислиш що мрежата ти почернява, а моите колони светят.


Венци,
огромно БЛАГОДАРЯ !!!!


Ракията - 589389318713026634.jpg


Не можех да предположа, че жълтите, ебани, гадни, грозни, олигофрени, могат да продават медна мрежа менте .
Такова чудо не съм очаквал.
Като ми каза, се замислих и си поръчах българска медна мрежа за проба.
На картинката са жълтия боклук и българската мрежа след 10 варки на джанкова ракия, барабар с кашата.
Българската мрежа е неразличима от нова.
Принципно, би трябвало медта да се чисти сама в киселата среда на горещото джибри.

Мерси, народни лечителю !!!
Носкооооу !!! И тоя ли форум отрови ?
ИПМ
Мнения: 21144
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
Пчелар от: 5 години

Мнение #8 Преди 2 години

А сефте,Бай Мичо можел и да греши. :D :D :D
C2H5OH
Мнения: 1134
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби
Пчелар от: Асеновград

Мнение #9 Преди 2 години

jdrumev написа:А сефте,Бай Мичо можел и да греши. :D :D :D


Ама къв го вадеше и как великодушно ме остави да живея.
C2H5OH
Мнения: 1134
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби
Пчелар от: Асеновград

Мнение #10 Преди 2 години

след 10 варки на джанкова ракия, барабар с кашата.
Българската мрежа е неразличима от нова.
Принципно, би трябвало медта да се чисти сама в киселата среда на горещото джибри.


И могат ли моите колони да са идеално чисти или не.

Назад към Свободни теми



Разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 33 гости