Да кажа и аз, при нас през август, част от семействата прекъсват отглеждането на пило за кратко, предполагам заради акара. Щом пчелите са спокойни по вероятно е да имат майка, а е възможно и да е нова непронесла. Поставянето на контрола при нас винаги е давало резултат, а след като това пило си изпълни ролятя, може да си го върнеш в свмейството, откъдето си го взел.
На Север-център
- Георги 1974
- Регистриран: Преди 3 години
- Стаж: Пчелар
- Пчелите за мен са: Хоби
- Пчелар от: Северозапада
силвия написа:Да кажа и аз, при нас през август, част от семействата прекъсват отглеждането на пило за кратко, предполагам заради акара. Щом пчелите са спокойни по вероятно е да имат майка, а е възможно и да е нова непронесла. Поставянето на контрола при нас винаги е давало резултат, а след като това пило си изпълни ролятя, може да си го върнеш в свмейството, откъдето си го взел.
Не е от акара а от жегата, днес до осем бях на пчелина вентелират яко и не е от паша.
- Перо Мелиферо
- Майстор - Готвач
- Регистриран: Преди 2 години
- Стаж: Начинаещ пчелар
- Пчелар от: скоро
Георги 1974 написа:Не е от акара а от жегата, днес до осем бях на пчелина вентелират яко и не е от паша.
Ей затова Гога, като чуя че хората са си събрали магазините вече и се кокоря яко

- Иван.Иванов
- Регистриран: Преди 1 година
Вчера ходих да провера отново двете семейства без майки, оказа се, че имат прясно снесено пило само на една от рамките и пило е около 15х15 сантиметра в средата на питата. Добавих им малко сиропче
- barkov1982
- Пчелар Мераклия
- Стаж: Пчелар
- Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
- Пчелар от: Благоевград
Иван.Иванов написа:Вчера ходих да провера отново двете семейства без майки, оказа се, че имат прясно снесено пило само на една от рамките и пило е около 15х15 сантиметра в средата на питата. Добавих им малко сиропче
Нормално и очаквано

При все, че да ядеш мед това е много хубаво нещо, има един миг, точно преди да започнеш да ядеш, който е по- хубав.- Мечо Пух
- jdrumev
- ИПМ
- Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
- Пчелар от: 5 години
Приключих с проверката на всите семейства.Хем съм доволен хем и не съм.5основни семейства без майки на ръба на търтовка след самосмена и майките започват да снасят.
Това ми се случва за втора година да го наблюдавам след слънчуфката.Акара е толкова много,че днес направо се шашнах при проверката на един кошер.Повече бяха безкрилите от колкото крилите/тей е приказската/...

- Иван Мънков
- Най-готиният пчелар
- Пчелар от: Априлци
jdrumev написа:Приключих с проверката на всите семейства.Хем съм доволен хем и не съм.5основни семейства без майки на ръба на търтовка след самосмена и майките започват да снасят.Това ми се случва за втора година да го наблюдавам след слънчуфката.Акара е толкова много,че днес направо се шашнах при проверката на един кошер.Повече бяха безкрилите от колкото крилите/тей е приказската/...
![]()
Че що не ги пощиш, бре Данчо?

- Иван Мънков
- Най-готиният пчелар
- Пчелар от: Априлци
jdrumev написа:А опощих ги отново.![]()
Стара известен пчелар в Елена пък е намерил в маточник на майка и майка с прегризани криле от акар...
![]()
![]()
С една дума ги подкисели за пореден път!
Разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости