Постоянна Експертна Работна Група

Мнения: 2663
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби
Пчелар от: Горна Оряховица
Контакт:

Мнение #361 Преди 3 месеца

зуница написа:Ако приемат моето предложение , за 100 кошера по 118 лв.,което е 11800лв., могат да наемат адвокатска фирма ,която да съблече до голо отровителя.Сигурен съм , че това може да стане и за по-малко пари и държавата да икономиса и виновника да плати всичко на 100% заедно с пропуснатите ползи.Е, част от "деминимис-а", ще иде за адвокати, но няколко отровители дадени на колекторски фирми ще спрат мераците за тровене у останалите.
За държавата по-евтино.За пострадалия по-справедливо.За виновния, урок.
Ама мисленето е трудна дейност. :think:

Според мен не е до мислене, до парите е! Всичко вече е измислено и приложено във всяка бяла държава, но тук няма как гарван на гарван око да вади! Ще въртят, ще сучат и пак по старому ще се действа, че и по-зле може да стане! Никой от власт имащите не го еве за Държавата и какво губи или печели тя! Напълно са наясно, че няма правосъдие и контрол. Затова и сме на това дереже във всяка една сфера!
Заговори, за да те видя! - Сократ
Само когато комар ти кацне на топките, разбираш, че проблемите могат да бъдат решени и без агресия!
Мнения: 3569
Регистриран: Преди 2 години

Мнение #362 Преди 3 месеца

nikawr написа:Според мен не е до мислене, до парите е! Всичко вече е измислено и приложено във всяка бяла държава, но тук няма как гарван на гарван око да вади! Ще въртят, ще сучат и пак по старому ще се действа, че и по-зле може да стане! Никой от власт имащите не го еве за Държавата и какво губи или печели тя! Напълно са наясно, че няма правосъдие и контрол. Затова и сме на това дереже във всяка една сфера!

Дори сътворяват и изкуствено бъркотия с цел достигане на замисленото ограбване. Изчезвали сме - не - затриват ни. ;)
Мнения: 1401
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #363 Преди 3 месеца

Дамян Дамянов написа:Това изпълнение може да работи само тогава, когато се изплаща пчелното семейство + пропуснатите ползи, а с тези 118лв можеш да си купиш мършава отводка, която я даде, я не даде нещо през следващата година, а това при условие, че не и видят сметката отново.

Така е! Правилната сума е 370.52лв. за 100% подмор. Ами на следващата среща с министъра, след многохиляден протест в "триъгълника на властта" я поискайте! Може и да я обещае!
"И я моем и тате мое, ама она козата си сака пръч!"
ИПМ
Мнения: 15897
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
Пчелар от: 5 години

Мнение #364 Преди 3 месеца

Мнения: 122
Регистриран: Преди 2 години

Мнение #365 Преди 3 месеца

Здравейте, отново.
Темата яко се е раздвижила и видях доста мнения и предложения. Това е много ценно.
Влязох за да ви споделя, че мина второто заседание на работната група по Наредба 13. Определям го като пълен провал. 3,5 часа общо бръщолевене без нито един текст разгледан по същество. Основна причина за това е безумното поведение на Иван Кожухаров. Матеев не присъства и Кожухаров беше във вихъра си. Проведоха се много спорове, паднаха маски, но нищо съществено не се случи. Постигнатото на предната среща се постави под съмнение и реално сме в много лоша позиция, защото ние искаме да се получат нещата и имаме интерес да вървим напред. Всички останали ги задоволява моментното положение. Обмислям от вчера дали да не поискам от министъра/ката изключването на Кожухаров от работната група за да можем да свършим нещо. Проведох разговор и с Матеев с молба да го озъпти или да не го допуска до работната група, но няма да се получи. С две думи авиаторите си искат да си пръскат до 10,00 часа . Зърнарите си искат да си правят каквото си поискат без никакъв контрол. БАБХ не има се занимава с контрол. А ние искаме точно обратното на всички.
Изпратихме много силно аргументирано искане за деминимис преди две-три седмици. В неформален разговор ми беше казано, че няма да ни дадат.
Започваме подготовка по писмо до работната група по новата ОСП за искане за директно подпомагане в пчеларството. Знаете че съм против това, но мнозинството искат точно това. Ще ми е интересно какво смятате вие?
ИПМ
Мнения: 15897
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
Пчелар от: 5 години

Мнение #366 Преди 3 месеца

Няма ли начин да се заснимат тия срещи?Така всички ще можем да гледаме циркаджиите и тия дето се правят на 6 без десет.Такива които пречат на работата и според мен трябва да се махат.От тях файда няма.Те цял живот са биле едни тумори и пиявици за БГ пчеларството.
Мнения: 243
Регистриран: Преди 11 месеца
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес

Мнение #367 Преди 3 месеца

rosty_sz написа:Проведох разговор и с Матеев с молба да го озъпти или да не го допуска до работната група, но няма да се получи.

Е как - та нали Матеев го лансираше, като най- големия експерт в пчеларството, па вие сте искали да го срита отзад.

Казвал съм го, повтарял и преповтарял съм го, но - докато не започнем да водим дела срещу отровителите, промяна по темата аз лично не очаквам. Деликатния момент е там, че сме твърде бедни, за да се борим поединично. Повече от видимо е, че всичките лидери и техните подлоги в пчеларските организации, гледат единствено и само собствения си интерес. Тази година по медиите толкова шум се вдигна, че дори хора, които бъкел си нямат представа от пчеларство, взеха да ме питат какво е това чудо, дето се случвало в нашия сектор - предавания, интервюта, доста материали се излъчиха и е повече от показателно, че не се намери нито едно пчеларско шефче, което да застане пред камерите: все обикновенни, такива като мен, съвсем простосмъртни пчелари и прочее е забележително, че повечето сред тях НЕ участват в никакви програми, субсидии, био, деминиси и прочие лесна/ бърза пара.

Трябват дела - в съда. Докато не им се бръкне в джоба ще продължават да си пръскат, както и колкото им скимне. И да подчертая - аз съм твърдо против всякакво финансиране на пчеларството: един лев не трябва да получаваме. Щото с тези далаверки се закачат прекалено много хора, от които реалните добросъвестни и отговорни пчелари, въобще не можем да вземем думата - ние се губим в общата маса с преобладаващо количество от тъпигьози, които ги интересуват само разни тарикатлъци следствие, на което сектора отива по дяволите.
ИПМ
Мнения: 15897
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
Пчелар от: 5 години

Мнение #368 Преди 3 месеца

kando написа:Е как - та нали Матеев го лансираше, като най- големия експерт в пчеларството, па вие сте искали да го срита отзад.


Като чета в Гуглето за него ми настръхват косите.Измама с кошери и отводки,Измама с БИО,Принудително спиране на кола на магистрала с огнестрелно оръжие/Две осъдителни присиди след тоя инцидент/,Има и едно дело за присвоен държавен имот... :doh: :doh: :doh: И тоя ще оправя нас простите пчелари.Ама така е колеги в БГ.Вместо в затвора в министерството. :D :lol: Чудно ми такъв умен човек като г-н Матеев как се доверява на такъв бивш военен. ;) :D :D
П.П.Малко са го били милиционерите на магастрилата трябвало е още. :D
Мнения: 3569
Регистриран: Преди 2 години

Мнение #369 Преди 3 месеца

jdrumev написа:Като чета в Гуглето за него ми настръхват косите.Измама с кошери и отводки,Измама с БИО,Принудително спиране на кола на магистрала с огнестрелно оръжие/Две осъдителни присиди след тоя инцидент/,Има и едно дело за присвоен държавен имот... :doh: :doh: :doh: И тоя ще оправя нас простите пчелари.Ама така е колеги в БГ.Вместо в затвора в министерството. :D :lol: Чудно ми такъв умен човек като г-н Матеев как се доверява на такъв бивш военен. ;) :D :D
П.П.Малко са го били милиционерите на магастрилата трябвало е още. :D

Голям го вадиш, но като ти дрънна по телефона и спря да пишеш в БИОтемата. ;) :lol:
ИПМ
Мнения: 15897
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
Пчелар от: 5 години

Мнение #370 Преди 3 месеца

solaris60 написа:Голям го вадиш, но като ти дрънна по телефона и спря да пишеш в БИОтемата. ;) :lol:


Е той човека тогава обеща,че ще оправи нещата и ще държи да не се прави биомед от сахари и инверти. :D :lol: А най хубавото беше което ми обеща,че ако му кажа за някой Био който прави БИО мед от сахар и инверт веднага ще му вземе лиценза. :D :D :lol: :lol: Абе обещават хората не си играят като мен да го вадя гулем. :D :D

Назад към Политика и законодателствоРазглеждащи този форум: и 12 гости