Постоянна Експертна Работна Група

Мнения: 2466
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби
Пчелар от: Горна Оряховица
Контакт:

Мнение #361 Преди 2 седмици

зуница написа:Ако приемат моето предложение , за 100 кошера по 118 лв.,което е 11800лв., могат да наемат адвокатска фирма ,която да съблече до голо отровителя.Сигурен съм , че това може да стане и за по-малко пари и държавата да икономиса и виновника да плати всичко на 100% заедно с пропуснатите ползи.Е, част от "деминимис-а", ще иде за адвокати, но няколко отровители дадени на колекторски фирми ще спрат мераците за тровене у останалите.
За държавата по-евтино.За пострадалия по-справедливо.За виновния, урок.
Ама мисленето е трудна дейност. :think:

Според мен не е до мислене, до парите е! Всичко вече е измислено и приложено във всяка бяла държава, но тук няма как гарван на гарван око да вади! Ще въртят, ще сучат и пак по старому ще се действа, че и по-зле може да стане! Никой от власт имащите не го еве за Държавата и какво губи или печели тя! Напълно са наясно, че няма правосъдие и контрол. Затова и сме на това дереже във всяка една сфера!
Заговори, за да те видя! - Сократ
Само когато комар ти кацне на топките, разбираш, че проблемите могат да бъдат решени и без агресия!
Мнения: 3166
Регистриран: Преди 2 години

Мнение #362 Преди 2 седмици

nikawr написа:Според мен не е до мислене, до парите е! Всичко вече е измислено и приложено във всяка бяла държава, но тук няма как гарван на гарван око да вади! Ще въртят, ще сучат и пак по старому ще се действа, че и по-зле може да стане! Никой от власт имащите не го еве за Държавата и какво губи или печели тя! Напълно са наясно, че няма правосъдие и контрол. Затова и сме на това дереже във всяка една сфера!

Дори сътворяват и изкуствено бъркотия с цел достигане на замисленото ограбване. Изчезвали сме - не - затриват ни. ;)
Мнения: 1110
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #363 Преди 2 седмици

Дамян Дамянов написа:Това изпълнение може да работи само тогава, когато се изплаща пчелното семейство + пропуснатите ползи, а с тези 118лв можеш да си купиш мършава отводка, която я даде, я не даде нещо през следващата година, а това при условие, че не и видят сметката отново.

Така е! Правилната сума е 370.52лв. за 100% подмор. Ами на следващата среща с министъра, след многохиляден протест в "триъгълника на властта" я поискайте! Може и да я обещае!
"И я моем и тате мое, ама она козата си сака пръч!"
ИПМ
Мнения: 14095
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
Пчелар от: 5 години

Мнение #364 Преди 21 часа

Назад към Политика и законодателствоРазглеждащи този форум: и 2 гости