Постоянна Експертна Работна Група

Мнения: 5317
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби
Пчелар от: Северозапада

Мнение #441 Преди 4 месеца

зуница написа:Отговорът на ситуацията е очеваден.Къде се намества мафията? В събирането и рециклирането на боклук , в комуналните услуги,вода, ток , парно.Все места с гарантиран приход благодарение на корупционен държавен натиск върху обикновения човек.С плажния цирк е същото.Държавата е собственик и дава за жълти стотинки държавната , сиреч на гражданите собственост на мафията за да изнудва тя гражданите. Още от време ОНО се знае , че в демократичните държави има мафия. Там с нея водят борба, война.У нас мафията си има държава и тя води борба , война с гражданите.Жалко на факт.Къде по света има вечен търговски договор, който се наследява и не може да се прекрати? В България! Договор с "ТоплофЕкация".Дори не е нужно да го има.Приема се , че съществува и трябва да плащаш на едно частно дружество вечно.Чие е това дружество? На мафията! Елементарно, Уотсън! Би казал Шерлок Холмс.Мъка-а...Колко много мъка има по тая земя...

В момента си пуша и броя чадъри до мен май са най евтините 18 лв. Комплекта, само чадър няма , бая далечко от центъра на плажа този участък е от 35 бр. и 5 са заети и 30 свободни а в свободната зона сме като цървяци. За два дена нещо патриотизма ми почва да дава фира ( ходил съм в Испания, Италия ) май другата година мога да видя и други дестинации не, че съм фен на гърците и други, ама баба казваше,, То бива бива ама такова чудо не бива.,,.
П.П.Ама това си е мое мнение.
Мнения: 274
Регистриран: Преди 1 година
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес

Мнение #442 Преди 4 месеца

зуница написа:Дядо Маркс още на времето е открил, че количествените натрупвания водят до качествени изменения.

Хегел, който пък от своя страна уточнява, че го е възприел изцяло от Хераклит. И не Маркс, а Енгелс се позовава на този принцип.
Мнения: 2298
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Опитен пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #443 Преди 4 месеца

kando написа:Хегел, който пък от своя страна уточнява, че го е възприел изцяло от Хераклит. И не Маркс, а Енгелс се позовава на този принцип.

Благодаря! Ти сега ме хвана ,че не съм бил от най-внимателните в часовете по "Основи на комунизма". :oops: Така май се казваше предмета.Е, това дава отговор и защо го забатачихме "КомунизЪма". :clap: Явно повечето са били по-лоши ученици и от мене. :lol: :lol: :lol:
C2H5OH
Мнения: 1044
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби
Пчелар от: Асеновград

Мнение #444 Преди 4 месеца

зуница написа:Благодаря! Ти сега ме хвана ,че не съм бил от най-внимателните в часовете по "Основи на комунизма".

Споко, ти ако имаш бели петна в Марксиско-ленинската подготовка, аз съм направо черна дупка. :whistle:
Мнения: 2298
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Опитен пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #445 Преди 4 месеца

венци написа:Споко, ти ако имаш бели петна в Марксиско-ленинската подготовка, аз съм направо черна дупка. :whistle:

Ами то, ако си бяхме учили уроците сега щяхме да сме си като китайци или северно корейци , а не да се оплакваме от ЕвроГейския съюз. :shhh: Не ми се вярва и сегашната младеж много, много да се задълбочава в Джендър идеологията, ,която замести в училище МарксизЪма и ЛенинизЪма! :naughty: Лошото е ,че сега им взеха "бригадите", палатките, нощите под звездите на къра и т.н. ... :cry: Тия работи от Джендърите няма да научат. :twisted:
Мнения: 274
Регистриран: Преди 1 година
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес

Мнение #446 Преди 4 месеца

зуница написа:Ти сега ме хвана ,че не съм бил от най-внимателните в часовете по "Основи на комунизма"

Ааа, за това не знам - аз съм малко по- младо яре и основите на комунизма съм ги пропуснал. :roll:
Мнения: 1559
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #447 Преди 4 месеца

kando написа:Ааа, за това не знам - аз съм малко по- младо яре и основите на комунизма съм ги пропуснал. :roll:

Това не е толкова голяма беда! Комунизма е измислена форма на организация на обществото, която никога и никъде не е реализирана на практика. Но "Капиталът" на Маркс трябва да е чел всеки средно интелигентен човек, за да си изгради правилната представа как функционира света, в който живеем.
"И я моем и тате мое, ама она козата си сака пръч!"
Мнения: 2298
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Опитен пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #448 Преди 4 месеца

Боян Палов написа:... Комунизма е измислена форма на организация на обществото, която никога и никъде не е реализирана на практика. Но "Капиталът" на Маркс трябва да е чел всеки средно интелигентен човек, за да си изгради правилната представа как функционира света, в който живеем.

Неотдавна чух от една преподавателка по религия следното: "Комунистите взеха идеалите на християнството и решиха да ги постигнат с насилие!"
А как ти изглеждат кибуците в Израел?
Мнения: 122
Регистриран: Преди 3 години

Мнение #449 Преди 3 месеца

Здравейте.
Малко ви поизоставих, но имах мноооого работа по пчелите и отделно се занимавах с Министерство на земеделието, храните и горите и БАБХ. Вече не си спомням до къде я докарахме с информацията която ви давам. Общо взето работата по Наредба 13 продължава и имаме доста допирни точки с БАБХ, но имаме и сериозни разминавания както със тях така и със зърнарите и авиаторите. Последните две групи спорят само за часовете в които ще са разрешени третиранията, а БАБХ въобще не искат да правят контрол, което естествено няма как да мине пред мен и ще ги тормозя до край. В Министерство на земеделието, храните и горите няма заседания на Консултативния съвет защото не сме поискали такива, а и Министерство на земеделието, храните и горите не искат. Не че няма проблеми дори напротив, но ние трябва да си свършим работата за да може да си храним семействата и да има с какво да финансираме участията си в заседанията защото колкото и да е учудващо всичко си е за наша сметка и когато следващия път тръгнете да ни търсите кусур се сетете и за това. В Министерство на земеделието, храните и горите ходим по повод на Национална програма по пчеларство защото вече мина нотификация и сега трябва да се изработи правилник. Там имам няколко лични претенции и също ги отстоявам до край. До колкото усещам исканията ни ще бъдат уважени. Пуснахме и писмо за искане на подпомагане по схемата де минимис. Знам, че тук темата не се долюбва, но много колеги, които представляваме настояват твърдо за такова подпомагане. Отговориха ни бла, бла няма да ви дадем пари. Тази вечер пускаме ново писмо в отговор на техния и ще ви кача тук да го видите. Преждевременно се оказа, че някой от държавната администрация е замислил безумна промяна в административните разпоредби според, която всеки пчелин да бъде водоснабден и ще във всеки постоянен пчелин да имаме сграда за склад и оборудвано помещение за добив на пчелни продукти. Естествено протестирахме това безумие.
ИПМ
Мнения: 17044
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
Пчелар от: 5 години

Мнение #450 Преди 3 месеца

Да не забравите във Национална програма по пчеларство да включите и водоноски да може да се закупуват,че тия таксиметровите пчелари ще я закъсат с това водоснабдяване. :D :D :lol: :lol:

Назад към Политика и законодателствоРазглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости