nikawr написа:Днес много шашав ден за мен и демокрацията на пчелина. Изчистих магазините от медът, пръсках с ОК . Нещо нормално за това време на месеца, но като привършвах последния ред към 12 на обед, гледам на телената оградата между моя пчелин и на комшията се заформя нещо като рой и се захваща. Заприлича ми много на рой, ама си викам къв рой по това време, може би съм търнал някоя рамка или повдигача в оградта и съм я оцапал с мед. Поразгоних ги че ми пречеха на фъншуя и продължи с пъкления си план от сутринта, че напече много яко. След 20-30 мин стигам на финалната права и посягам към последния кошер изодзаде да дигна капака и с капака вдигам едина яка топка пчели на грозд отпред. Подпрях капака леко настрани и хич не се стоплям че тва е рой, ами им теглих една на цялата рода къв го дирят на капака... и продължих си с моята задача да прегледам семейството за някоя пита мед баберка в магазина, проверка за пило в плодника икъпане с ОК... върнах магазина отгоре и пчелите от капака ги тръсках върху магазина и ги окъпах и тях с ОК за назидание, че бият кучето навън а не работят... поприбраха се надолу пчели и ко да видя една майка стой отгоре на рамките и се чуди какво да прави. Тогава най-накрая ми проблесна в тиквата зелена... рой бре Николай, рой е тва а не брада на капака ..... Гледам в тефтеря, майката на тоя кош е белязана таз годишна от самосмяна, а таз хубава една и не белязана млада майка. Та тъй като им напъхах зорлям пчелите в магазина довърших започнатото и натиках и майката вътре. Прас таванката отгоре и да се оправят, аз каквото можах „опрайх”!![]()
![]()
![]()
Мръсни гадове, избрали майката пришелка, което ич не ме радва, но каквото това е... иначе имам 3 мами родени края на предната седмица и чакащи своите търтеи на бели крила...

Заговори, за да те видя! - Сократ
Само когато комар ти кацне на топките, разбираш, че проблемите могат да бъдат решени и без агресия!
Само когато комар ти кацне на топките, разбираш, че проблемите могат да бъдат решени и без агресия!