Тракийските пчелни популации

Мнения: 273
Регистриран: Преди 2 години
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #1 Преди 3 месеца

Genetic characterization of Thrace honey bee populations of Turkey: restriction and sequencing of inter cytochrome C oxidase I-II (CoxI-CoxII) genes
Регистрирайте се, за да видите линка

Генетична характеристика на тракийските пчелни популации в Турция: рестрикция и последователност на гени на цитохром С оксидаза I-II (Coxl-CoxII)

В това изследване е идентифицирана генетичната характеристика на популациите пчели на Тракия в Турция, използвайки митохондриалната генна област, 3 'края на гена на цитохром С оксидаза I до 5' края на гена на цитохром С оксидаза II (inter Coxl-CoxII гени) ) чрез използване на XbaI PCR-RFLP и ДНК секвениране. Бяха събрани общо 322 работни пчели от пет различни населени места; 4 провинции (Текирдаг, Къркларели, Одрин и Чанаккале) и остров Гьокчеада близо до Тракия. PCR RFLP и комбинираните данни за последователността показват три хаплотипа. Най-често наблюдаваният хаплотип (Тип 1) показва само един XbaI рестрикционно местоположение в Coxl-CoxII гените.
Хаплотипът от тип 2 разкри допълнителен XbaI местоположение за ограничаване и това асимилиране разкри три групи. Рядко наблюдаваният трети хаплотип, който за първи път е докладван в това проучване, е намерен само в две от пробите, които са били събрани от остров Гьокчеада. Според филогенетичния анализ на максималната вероятност, който е конструиран на базата на матрицата на разстоянието, хаплотипът от тип 1 е скупчен в една и съща клада с А. m. caucasica и A. m. anatoliaca, докато тип 2 е събран в същата клада с A. m. macedonica и А. m. carnica. Тези резултати могат да покажат, че пчели на крайнски или македонски подвидове или техните екотипове могат да бъдат намерени в Тракииския регион в Турция, главно в проби, събрани от провинции Къркларели и Одрин близо до границите с Гърция и България.

Назад към СтатииРазглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост