Да има ли система за известяване?

Мнения: 1585
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #1 Преди 3 месеца

Трябва ли да има система за известяване преди пръскания с отровни за пчелите препарати?
Тъй като форума не дава възможност за истинска анкета нека всеки, който пожелае да отговори с ДА или НЕ и да аргументира отговора си.
"И я моем и тате мое, ама она козата си сака пръч!"
Мнения: 4620
Регистриран: Преди 3 години

Мнение #2 Преди 3 месеца

Боян Палов написа:Трябва ли да има система за известяване преди пръскания с отровни за пчелите препарати?

Не дали трябва да има система за оповестяване, а дали трябва да има такива препарати? ОТРОВНИ ЗА ПЧЕЛИТЕ!?!?!?
Мнения: 1585
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #3 Преди 3 месеца

solaris60 написа:Не дали трябва да има система за оповестяване, а дали трябва да има такива препарати? ОТРОВНИ ЗА ПЧЕЛИТЕ!?!?!?
Пусни си ти анкета с този въпрос!
"И я моем и тате мое, ама она козата си сака пръч!"
Мнения: 4620
Регистриран: Преди 3 години

Мнение #4 Преди 3 месеца

Боян Палов написа:Пусни си ти анкета с този въпрос!

Аз не искам анкета, а искам да не ми пръскат пчелите с ОТРОВНИ ЗА ПЧЕЛИТЕ ПРЕПАРАТИ.
Пчелар Мераклия
Мнения: 3476
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Пчелар
Пчелите за мен са: Хоби и бизнес
Пчелар от: Благоевград

Мнение #5 Преди 3 месеца

Колкото и да си дъвчем едно и също е факт, че силата НЕ е в нас пчеларите. Дончев е прав нека пръскат с щадящи пчелите препарати, нека пръскат вечер и през нощта, тогава ще са необходими минимални наши намеси, но и да не правим нищо пак няма да е мор. Миналата година заради нашумял случай на смътрност на семейства(нещо там беше гнила работа), ми се обаждат и ме предупреждават, че ше се пръска на 22,23 и 24, правих и не каквото бях решил и така на 28 виждам единия убавец с пръскачките. Питам го защо сега, а той каза че имал проблем развалила му се пръскачката. За късмет при нас са дребни риби арендаторите, 4 или 5 обработват към 1500 дка. 2/3 са жита, но докога :think:.
От уважение към анкетата отговарям с ДА, но контрола е по важен
При все, че да ядеш мед това е много хубаво нещо, има един миг, точно преди да започнеш да ядеш, който е по- хубав.- Мечо Пух
Мнения: 2204
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Начинаещ пчелар
Пчелите за мен са: Хоби
Пчелар от: общ. Драгоман

Мнение #6 Преди 3 месеца

Няма начин да не се третира. Има години в които популацията на вредители е значима за добивите. Дончев е прав. Други препарати, контрол и солени санкции докато се формира съзнание. Това обаче ще е бавен процес. Знаеме си кирливите ризи. Джулиани за два мандата направи в Ню Йорк чудеса, а в една посока с предградията е над 150км. Не без електронни системи, разбира се. Значи е възможно.
Мнения: 2979
Регистриран: Преди 3 години
Стаж: Опитен пчелар
Пчелите за мен са: Хоби

Мнение #7 Преди 3 месеца

rumenggr написа:Няма начин да не се третира. Има години в които популацията на вредители е значима за добивите. Дончев е прав. Други препарати, контрол и солени санкции докато се формира съзнание. Това обаче ще е бавен процес. Знаеме си кирливите ризи. Джулиани за два мандата направи в Ню Йорк чудеса, а в една посока с предградията е над 150км. Не без електронни системи, разбира се. Значи е възможно.

А запитай се защо няма джи пи ес-и на селскостопанските машини?Ако имаше всеки "пръскач" щеше да е известен , а не да се държат като наакани дечица, когато ги изобличат.Да ама с джи пи ес следенето и далаверите с горивото ще излязат наяве.И кой няма да си получи дела от далаверата? Тоя дето раздава парата на арендаторската мафия.Каквато и система да се измисли, целта и' е да се усвоят едни пари в името на пчеларите от някои "наши хора".

Назад към АнкетиРазглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 гости